Přihlaste se k odběru Newslettru, bez registrace. Ať Vám neuniknou novinky či slevy!

Trendy pro rok 2022

Jako každý rok i tento se ponese v duchu módních trendů z let minulých. Asi si říkáte, že už ze šatníku snad nikdy nic nevyhodíte. Opak je pravdou. Já nelituji žádného kousky, který opustil mou skříň. Pravdou je, že některé kousky nikdy nevyjdou z módy, a ne vždy je nutné následovat aktuální módní trendy.

Mnoho lidí už o nákupu oblečení a doplňků přemýšlí odlišně, a to z pohledu udržitelnosti. Raději zaplatí více za kvalitní kousek, který jim poslouží delší dobu než za oblečení, které po pár vypráních můžou vyhodit. Udržitelnost je hlavním tématem po celém světě. Výrobci oblečení a doplňků sahají zejména po přírodních textiliích, organických látkách a recyklovatelném materiálů. Takovým materiálem je i Kraft Tex, který vzniká z odpadového dřeva. Používá se k výrobě kabelek, ošatek do kuchyně, pytlíků na svačinu i nejrůznějších doplňků. Při nákupu není na škodu si ověřit, odkud oblečení pochází a zaměřit se na fairtrade výrobky (spravedlivé obchodování). Více o tomto tématu se rozepíšeme v dalším článku.

A jaká barva je chic? Pro tento rok institut Pantone oznámil barvu roku Very Peri. Což je krásný modrofialový odstín, který se těšil oblibě už v minulém roce. Tato barva se dá skvěle kombinovat se světlými tóny, zemitými barvami či černou barvou.

Zdroj: Pantone.com

Tak si pojďme říct, co bude letos trendy. Velký návrat slaví zvonáče (zvonové kalhoty), bokové kalhoty a sukně, minisukně, které jsou ještě kratší než si je pamatujete. Jsou to mikrosukně. Co se týká vzorů, tak puntíky jdou stranou a na výsluní se vrací proužky, a to všech druhů – vertikální, horizontální i diagonální. Trendy jsou také výrazné potisky a barvy či šněrování. Nechybí ani trička a topy s dětskými potisky typu Disney, které se staly minulý rok velice oblíbenými hlavně mezi mladší generací.

Šaty s rafinovanými průstřihy či odhalující břicho či s maxi rozparky. Dejte si pozor, aby neodhalovaly více než byste chtěly. prostřihy na bocích krásně podtrhují ženské křivky. Oversized kostýmky v přírodních barvách, ke kterým můžete nosit i oversized blůzy a košile. Inspiraci, jak je nosit najdete na Instagramu, a to například na profilu modelky Karolíny Mališové. A co nesmí chybět? Třásně! A to všude. Na kabátech, tričkách, halenkách, šatech, ale i na doplňcích jako jsou kabelky a pásky.

Zdroj: Glami.cz

Spousta žen musela zajásat, že letos slaví návrat také nesmrtelné kožené bundy. A trendy budou především extravagantní a asymetrické bundy zdobené různými cvočky. Tento rok si milovníci koženého oblečení a doplňků přijdou na své. Nejedná se totiž jenom o kožené bundy, ale také oblečení s koženými detaily, kožené náramky, rukavice a pásky.

Zdroj: Glami.cz

Doplňky

Velký návrat slaví kruhové náušnice, a to především zlaté kruhy v různých tvarech. Celkově budou trendy zlaté doplňky i mohutné řetězy na krk. Překvapením pro mě byly perlové náhrdelníky a náramky. Další doplňky, které vám nesmí chybět jsou široké pásky, šátky ve vlasech a boty na platformě. Malé kabelky v nejrůznějších tvarech, a to zejména ve tvaru rohlíku a půlměsíce jsou tento rok zase trendy. 

Zdroj: Glami.cz 

Ať už jsou trendy jakékoliv, tak některé módní kousky jsou nesmrtelné. A jak řekla Coco Chanel "Jednoduchost je klíčem k eleganci", protože elegance nikdy nevyjde z módy.

 

 

Váš tým Design Ali

www.design-ali.cz