Přihlaste se k odběru Newslettru, bez registrace. Ať Vám neuniknou novinky či slevy!

Znáte pratelný papír?

Udržitelnost není jenom nový trend, ale je to způsob života. A i malými kroky můžeme něco změnit. Změny už jste jistě zaznamenali nejen v módě, ale také v kosmetice či čistících prostředcích. V každém odvětví jdou krok za krokem dopředu k lepšímu životnímu prostředí. A my jdeme s nimi, proto jsme se rozhodly začít tvořit z pratelného papíru neboli Kraft Texu. Ze začátku jsme měly samozřejmě pochyby, protože to je přece jenom papír. Pochyby se při delším používání a zkoumání rozplynuly. Momentálně je to primární materiál, který používáme k výrobě našich produktů. Pro tento materiál existuje spousta názvů kromě Kraft Texu se mu říká pratelný papír, veganská kůže, wash paper či Snapp app.

Kraft tex na první pohled vypadá jako kůže, nošením a průběžnou údržbou získává charakteristickou patinu. Pratelný papír je recyklovatelný, lehký, odolný proti otěru a je rozměrově stálý čili se nenatahuje ani nesmršťuje. Kraft Tex je vyráběn z přírodních vláken celulózy, která vzniká z odpadového dřeva, takže je celý výrobní proces šetrný k přírodě.

Pratelný papír se používá pro ruční šití různých produktů, jako jsou kabelky a tašky, batohy, peněženky, obaly diářů, notebooků, telefonů nebo také doplňků do interiéru jako jsou květináče, ošatky, koše na prádlo apod. V kreativitě se meze nekladou.

A jak je to s údržbou? Kabelky i ostatní produkty z Kraft Texu lze prát v pračce na 40 °C nebo v ruce, stačí použít mýdlo a teplou vodu a následně usušit. Při delším ponoření do vody materiál změkne a dá se lépe tvarovat – mačkat / vyhlazovat / přehýbat a zase rovnat.

Pratelný papír, z kterého vyrábíme naše produkty má různé ekologické certifikáty. Materiál je označován jako „ECO – friendly“.

Certifikát FSC (Forestry Stewardship Council). Ten zajišťuje, že produkty vyrobené z dřevné buničiny pocházejí ze zodpovědně obhospodařovaných lesů, které poskytují ekologické, sociální a ekonomické výhody. FSC je považován za nejpřísnější mezinárodní standard pro odpovědné lesnictví.

Certifikát Standard 100 by OEKO-TEX® 16.0.81230 Hohenstein HTTI, testuje škodlivé látky na textiliích, které jsou v těsném kontaktu s pokožkou. Nejsou to jen produkty tedy samotný pratelné papíry, které jsou udržitelné. Výrobce se snaží také vytvářet procesy, které snižují dopad na životní prostředí snížením emisí CO2, spotřebou energie a používáním sladké vody ve výrobních provozech.

Jsme si jisti, že oceníte dlouhou životnost tohoto materiálu, jeho snadnou údržbu, a především jeho ekologický původ. 

 

                                                                                                     Tým Design Ali