Přihlaste se k odběru Newslettru, bez registrace. Ať Vám neuniknou novinky či slevy!

Tipy na vánoční dárky

 

Christmas Sale Banner (Landscape) (21)

Najít každý rok ten správný dárek pro vaše nejbližší může být oříšek. My vám přinášíme pár tipů na zajímavé dárky, které potěší nejen vaše blízké, ale také přírodu.

Nakupujte u lokálních tvůrců

Ne nadarmo se říká zlaté české ručičky. V Česku a na Slovensku najdete opravdu mnoho výrobců originálních šperků, oblečení, kabelek, hrnečků, kosmetiky, nábytku a mnoho dalšího. Stačí si jenom trochu zabrouzdat na internetu. Ne všichni tvůrci mají vlastní e-shop, pak se podívejte na webové stránky Fléru, slovenského Sashe či ETSY. A pokud máte radši kamenné obchody, tak níže jsme sepsali menší seznam.

PLACE STORE, Ty Identity Brno a Ostrava, CVRK, Tvůj prostor, Restart Brno, ETIC Ostrava, UPLACE a mnoho dalších.

Další možností je navštívit různé markety či trhy jako je například Mint market, který operuje v mnoha městech jako je Brno, Žďár nad Sázavou, Plzeň, Ostrava, Praha a další. Aktuální seznam trhů Mint marketu najdete tady.

Dyzajn Market Zima se bude konat 10. – 11.12. od 10. 00 - 18.00 hodin na výstavišti v Praze Holešovicích. Design Ali se ho poprvé účastní taky, takže se máte na co těšit. Rádi se tam s vámi potkáme a představíme naše produkty z pratelného papíru.

A teďka už se vrhneme na konkrétní tipy nejen na vánoční dárky.

Šperky a móda

Obdarovat šperkem je takovou nehynoucí klasikou a nikdy to není špatný krok. Originálními náušnicemi, náhrdelníky, prsteny a dalšími šperky vás oslní například Maya.art. Na MOOYYY zase najdete nádherné autorské šperky od různých designérů, kteří vytvářejí různé kolekce. Dle použitých materiálů se liší i cena jednotlivých šperků. Menších výrobců šperků je opravdu mnoho a stačí jenom trochu hledat.

                                                            Maya.art                                         Maya.art                                       MOOYYY

U módy to platí dvojnásob. Nadaní čeští designéři, zajímavé materiály a střihy. Na MUXU najdete autorskou módu z Ostravy, pohodlnou módu zase na BIOGA, závan dovolené na PURA (LO)CURA, do mušelínu se zamilujete na BIG BROS a tak bych mohla pokračovat dále.  Chtěla bych ještě zmínit české oblečení od značky CITYZEN, pokud máte problémy s pocením, tak vám jejich trika, košile, polokošile i neviditelná trička pod košili určitě potěší. Už se nemusíte obávat viditelných kruhů v podpaží. A jestli váháte, zda to opravdu funguje, tak je mám osobně vyzkoušené a fungují. K módě patří i boty, a ty ručně vyráběné od značky Vasky stojí za to. Ideální dárek pro muže a k nim si můžete rovnou vybrat i doplňky jako jsou pásky, peněženky či pouzdro na brýle. A samozřejmě nemůžu vynechat Design Ali a jejich skvělé kabelky, batohy a doplňky z pratelného papíru nebo chcete-li z odpadového dřeva. Momentálně chystáme i doplňky pro miminka.

                                                               Design Ali                                            Vasky                                            Big Bros

 

Přírodní kosmetika a doplňky stravy

Nechte své blízké hýčkat, a to s přírodní kosmetikou například od PO-ETI-KO, Puaree, Herbs by Hupka, a mnoho dalších výrobců. A pokud chcete mít všechno na jednom místě, tak se neváhejte podívat na webové stránky od BIOOO.CZ nebo třeba Netoxická domácnost, kde najdete produkty, které jsou šetrné k přírodě a vaší pokožce. Když se bavíme o kosmetice, tak se to týká samozřejmě i pánských produktů, které nabízí česká firma Beviro.

K hýčkání a starostlivosti patří také doplňky stravy a pochutiny v bio kvalitě. Takové produkty můžete najít například na Goodie.cz, Cukrfreeshop.cz, Brainmarket.cz. Momentálně se blíží i Black Friday, tak toho můžete využít.

 

Svíčky, fotodárky a jiné drobnosti

Skvělý dárek pro kamarádku může být originální svíčka, samozřejmě také non-toxic. Takové můžete najít například svíčky z Voňavého světu na kopečku nebo na Yoga day. Jako skvělé dárky za mě jsou takzvané fotodárky - kalendáře, hrnečky, fotoknihy, a to vše s vašimi nejoblíbenějšími okamžiky. Můžete potěšit i dalšími drobnostmi jako jsou hrnečky, sada čajů, motivační diář nebo ručně vyrobené dárky. Mohou to být domácí sušenky, cukroví, vaječný likér či dekorace do domu.

                                                    Made by Kristina                                 Yoga day                            Voňavý svět na kopečku

 

Speciální dárky pro ženy a dívky

Když chcete to nejlepší pro své dcery, ženy či kamarádky. Tento typ dárků je více intimní, ale zato ho každá žena ocení. Výběr můžete nechat na ni a pořídit ji třeba dárkový poukaz. Ženské zdraví úzce souvisí s menstruačním cyklem, který je jeho ukazatelem. A být informovaná, co se v našem těle děje je základ. Informovanost a jak cyklus můžete využít ve svůj prospěch vám poví Katarína Miroš Baniari alias Bagniari. Má různé programy a online webináře, kde se zaměřuje na konkrétní oblasti, které ženy a dívky trápí. Další informace získáte také díky jejímu podcastu Bagniari rádio a v neposlední řadě taky na jejím e-shopu Bagniari store, který je spuštěný několik týdnů. Najdete tam monitory plodnosti, menstruační kalíšky, intimní gely, napářky, doplňky stravy a také její kartičky. Balíček kartiček Preprogramuj svoj cyklus® edukuje a zvyšuje povědomí o bezproblémovém menstruačním cyklu a jak s ním pracovat. 48 kartiček pro objevení vaší cykličnosti.

SAYU je česká firma, která vyrábí menstruační kalhotky. Já bych je nenazvala pouze menstruačními kalhotkami, protože mají vícero využití než jen po čas menstruace. Můžete je nosit při lehké inkontinenci, gynekologických potíží, v těhotenství či v létě, když se potíte. Díky merino vlně a speciální membráně SAYUtech nehrozí zapařování, šustění ani nepříjemné pocity v intimních partiích. SAYU nejsou jenom menstruační kalhotky! A kromě těchto užitných vlastností kalhotky lahodí oku a mají padnoucí střih. V případě, že si nebudete jistí výběrem velikostí či savosti, tak vám velice ochotně poradí.

Seberozvoj a wellbeing

Do tohoto bodu spadají knížky či různé kurzy. Můžete dané osobě dát poukaz a sami si vyberou dárek dle jejich preferencí nebo můžete zariskovat a rovnou jim něco vybrat. Wellbeing je skloňovaný v posledních letech opravdu hodně. Je důležité, abychom se cítili dobře a to zejména psychicky.

Sport a vybavení

Permanentky na sportovní aktivity jsou skvělou volbou. Můžete využít permanentku nebo třeba jednu hodinu na zkoušku. Jóga, která uklidní vaši mysl a povzbudí tělo. Posilovna, fyzioterapie, plavání taneční lekce a další. A samozřejmě při těchto aktivitách chcete vypadat dobře a k tomu pomůže vhodný sportovní outfit či pomůcky. Například krásné jógové podložky najdete na Korkie,Teraya a k nim i třeba outfit od slovenské firmy Klotinkfit.

                                                         Klotinkfit                                               Teraya                                            Korkie

Víkendové a wellness pobyty

A co nikdy nevyjde z módy? Ano, uhodli jste správně. Víkendové a wellness pobyty plné saunování, bublání vířivky, plavání v bazénu, relaxačních masáží a procházek v přírodě a užívání si skvělého jídla a pití. 

 

Ať už vybere jakýkoliv dárek či ho ručně vyrobíte, tak nejdůležitější je si společně strávený čas s vašimi blízkými užít.

IMG-20220329-WA0001

Za tým Design Ali Vám přeji krásné vánoční svátky a šťastný nový rok.