Přihlaste se k odběru Newslettru, bez registrace. Ať Vám neuniknou novinky či slevy!

Design Ali česká značka, česká výroba

Jak vznikla česká značka Design Ali

 

 Rády bychom Vám představily ryze českou značku „Design Ali“. Je to příběh jako z časopisu…

 

A jak tedy skutečně značka vznikla? Spontánně. Dvě kamarádky šly na kafe, jedna z nic měla narozeniny a druhá chtěla překvapit originálním dárkem. Podařilo se! Dárek byl naprosto úžasný, ručně vyrobená kabelka. Taková, kterou nikdo nemá, a to my ženy máme rády. Tady se zrodila myšlenka, která jednu z kamarádek nenechala klidně spát. Nějaký čas o tom jenom mluvily, diskutovaly proč jo a proč ne …. a pak se začalo skutečně tvořit!

 

Proč jméno Design Ali? Jedna z těch kamarádek, co byly na kafe a která vyrobila ten úžasný dárek se jmenuje Alice. Krůček po krůčku začala rozvíjet tvorbu, a to v malé dílně na jižní Moravě v Ratiškovicích za podpory nejbližších. Nejprve se tvořilo jen tak pro radost, pro kamarády a blízké okolí.

 

Cílem bylo tvořit věci nejen hezké a funkční, ale i šetrné k přírodě! Hledaly jsme vhodné materiály a pak se to stalo.... objevily jsme pratelný papír! Chcete-li Kraft tex, veganská kůže, Wash paper, Snapp pap - pro tento materiál je spousta různých názvů. Ze začátku jsme nevěděly, co od něj můžeme čekat, trocha nedůvěry, přeci je to „jenom“ papír! Tak jako ostatní, ani my jsme ho neznaly, bylo to pro nás nové a o to víc vzrušující. Cítily jsme, že tohle by mohla a měla být ta naše cesta! Během 3 let vznikla skutečná láska! Objevovaly jsme jeho úžasné vlastnosti. A ke všemu je to designová záležitost, které málo kdo odolá. Je to jako hláška ze známé reklamy…když miluješ není co řešit!

 

Pratelný papír je v současné době základem našeho tvoření. Jedná se o ruční výrobu kabelek, tašek, batohů, doplňků či bytových doplňků. Své výrobky nabízíme na našem e-shopu www.design-ali.cz a spolupracujeme s 18 kamennými obchody v ČR a na Slovensku. Připravujeme další spolupráce nejen v České republice, ale i v zahraničí. Chtěli bychom co nejvíce pratelný papír přiblížit široké veřejnosti pro jeho úžasné užitné vlastnosti, ale také pro jeho již zmíněnou originalitu. Produkty jsou určeny pro všechny, kteří milují přírodu a výjimečný styl. Naše motto zní: „Na detailu záleží“

 

A ještě vám povíme něco málo o tom papíru. Pratelný papír/Kraft Tex je vyráběn z přírodních vláken celulózy, která vzniká z odpadového dřeva, takže je celý výrobní proces šetrný k přírodě! Je recyklovatelný, lehký, odolný proti otěru, pevný v tahu a je rozměrově stálý, tudíž se nenatahuje ani nesmršťuje. Na první pohled vypadá jako kůže, nošením a průběžnou údržbou získává charakteristickou patinu. Kraft-Tex nebo-li pratelný papír po česku je označován jako „ECO – friendly“.

 

Kraft-Tex je vyráběn v Evropě. Jaké má certifikáty? Certifikát OEKO-TEX® Standard 100 a certifikát FSC. Je tedy akreditován jak Forestry Stewardship Council (FSC® C139589 a C133304) a Oeko-Tex, profesionálními orgány, které zajišťují, že materiál je odpovědně získáván a vyráběn, je také uznáván jako materiál šetrný ke zvířatům a životaschopná alternativa k mnoha koženým výrobkům.

 

 

                                                                                                           Tak to jsme MY - DESIGN ALI